Carti

de cristinne
carte apocalipsa remus moise

Apocalipsa

– roman-             Preț: 25 lei

”Nu cu mult timp în urmă, în România, libertățile individuale erau restrânse până la a nu mai exista, toată populația țării trăind tiranizată ca într-un coșmar.

Însăși hrana necesară unei subzistențe larvare abia se găsea, energia electrică se distribuia pe sponci, dreptul la exprimare era interzis, granițele erau închise.

Dar distrugerea cu desăvârșire a personalității umane, a demnității și a stimei de sine s-a produs când, printr-un decret, avortul a fost declarat ilegal, tragediile declanșate de această măsură afectând nu numai mii și mii de femei, ci și bărbați tineri, și bătrâni și copii, deturnând destine și generând suferințe în lanț”.

 carte Noapte braconierilor 1

Noaptea braconierilor  

Vol. 1 – ”Cărarea păcatelor”

– roman –          Preț: 30 lei

Fragment din ”Prefața” scrisă, pentru ediția din 2011, de doamna profesor universitar, și critic literar, Elena Proca:

”Este în acest roman o lume a contrastelor care opune destine umane (tragice, comice, absurde, aventuroase, romantice sau anodine), după cum există și un pitoresc al naturii ce contrastează puternic cu ”pitorescul” mediului social ce se prezintă ca un amestec complex de puritate și corupție, de violență și duioșie, de patimă și ardere interioară.

Toate acestea alcătuiesc un sistem tipologic uman variat, în care sondajul sociologic și psihologic, principiile estetice și morale se constituie într-o amară meditație asupra omului. Citind cartea veți cunoaște o lume contemporană dură, vazută prin ochiul unui artist adevărat”

”Lectura cărții de față ne descoperă pagină cu pagină și capitol după capitol noutatea, originalitatea și frumusețea discursului narativ, dar și talentul autorului.

Scena din început, în care prim-planul îl ocupă viitorul personaj principal este una pe care cititorul n-o poate uita.

Talentul descriptiv și de portretist, arta dialogului și a narațiunii, prin unele elemente de detaliu trimit uneori la Mihail Sadoveanu ori la Marin Preda, ori chiar la lumea care-și duce existența mizeră ca în ”Groapa” lui Eugen Barbu.

Alteori, unele scene amintesc de viața ”Crailor de Curtea-Veche”, a lui Matei Caragiale.

Așa că s-ar părea că ne aflăm în fața unui roman modern în care la mare distanță în timp de la apariția capodoperei lui Eugen Barbu (”Groapa” apare în 1957) să descoperim o nouă creație de valoare a prozei românești”.

  

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu folosirea acestora. Accept Citeste mai mult

Protectia si politica de confidentialitate a cookie-urilor